marți, 28 februarie 2017

Consiliul Judetean Dambovita a finalizat proiectul destinat incluziunii sociale a persoanelor din categorii vulnerabile

 Consiliul Județean Dâmbovița a organizat ieri, 27 februarie 2017, conferința care marchează finalul proiectului ”Egalitate în diversitate! - inițiativa pentru reducerea inegalităților și promovarea incluziunii sociale în Județul Dâmbovița”, proiect implementat în cadrul Programului RO10 ”Copii și tineri aflați în situații de risc și inițiative locale și regionale pentru reducerea inegalităților naționale și pentru promovarea incluziunii sociale” (CORAI), finanţat prin intermediul Granturilor SEE.   

  Obiectivul general al proiectului a fost dezvoltarea de inițiative în favoarea reducerii inegalităților și îmbunătățirii măsurilor de combatere a discriminării grupurilor cu vulnerabilitate la excluziunea socială și economică.    

 ”Beneficiile aduse de proiecte ca acesta, pe care tocmai îl încheiem astăzi, sunt multiple pentru societate. Un pilon important în acest sens îl reprezintă posibilitatea de punere în aplicare a bunelor practici dobândite prin latura prioritar educațională a acestei categorii de proiecte. De aceea, voi fi aproape în toate demersurile pe care preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, domnul Alexandru Oprea, le face în scopul continuării accesării de fonduri europene şi atragerii de alte surse guvernamentale, locale, parteneriate public - private, menite să aducă valoare comunității dâmbovițene. Aș vrea să precizez că interesul şi eforturile administraţiei judeţene pentru implementarea de proiecte reprezintă o constantă a activității instituției noastre”, a declarat Claudia Gilia, vicepreședinte al Consiliului Județean Dâmbovița.

 Proiectul s-a concentrat pe lucrul cu reprezentanți ai autorităților publice, factori de decizie și specialiști (ONG-uri), reprezentanți ai sectorului privat, membri ai unor asociații profesionale care activează în domeniul social sau lucrează cu persoane aparținând grupurilor vulnerabile, persoane care se confruntă cu discriminarea sau excluziunea socială, reprezentanți cu rol în promovarea incluziunii sociale (reprezentanți locali, specialiști, voluntari, lideri formali și informali ai populației rrome, organizații și grupuri locale de acțiune).

 Valoarea proiectului a fost de 1.135.254,12 lei. Contractul de finanțare a fost semnat între Fondul Român de Dezvoltare Socială (FRDS), în calitate de Operator de Program și Consiliul Județean Dâmbovița, în calitate de Promotor de Proiect.

 La eveniment, au participat Claudia Gilia, vicepreședintele Consiliului Județean Dâmbovița, Mădălina Breazu, coodonator de proiect, Dorel Bondilă, vicepreședintele Asociației PartNET, Florin Valeriu Gilia, directorul Direcției Programe Europene, membri ai unității de implementare a proiectului, specialiști în domeniul asistenței sociale și protecției copilului, alți reprezentanți.ți.
Share:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Meteo

Un produs Blogger.

Blog Archive