luni, 27 februarie 2017

Teatrul Tony Bulandra din Targoviste te invită la premiera „Pasărea de foc”


  Vineri – 3 martie 2017, de la ora 19:00, la Teatrul Tony Bulandra din Târgovişte are loc premiera spectacolului „Pasărea de foc”.
  Regia şi scenografia sunt semnate de Irina Niculescu, respectiv John Lewandowski, artişti desăvârşiţi, care au lucrat cu minuţiozitate la această producţie care se anunţă la fel de palpitantă şi de puternică asemenea unui film 3D.

 „Colajul de umbre și muzică simfonică îmbracă povestea în mister, totul fiind atât de viu, de parcă umbrele ar fi gata oricând să iasă din spatele paravanului și să năvălească în sală. Fiecare zi este o renaștere și o luptă către un mai bine, dar întunericul și răul se cuibăresc uneori în sufletul omului.  
  Binele are însă o armă imbatabilă, de aceea triumfă în toate poveștile: puterea de sacrificiu în numele iubirii față de oameni, față de viață. Pasărea de Foc este o Pasăre Phoenix, despre care se spune că trăiește mii de ani. Când își simte sfârșitul își face un cuib din plante aromatice și tămâie și îi dă foc, arzând odată cu el. Din cenușa rămasă se naște o altă pasăre de foc. Trilul ei are darul de a însănătoși pe cei bolnavi, de a le reda vederea celor orbi.

 În această poveste, trilul ei îl farmecă pe Ivan și un grăunte de lumină se naște în sufletul său spre a rămâne acolo pentru totdeauna. Ivan și Pasărea de Foc vor spulbera vraja lui Kascei dictatorul și vor trezi lumea înghețată de Kascei, iar Ivan își va regăsi părinții. Încă o dată, lumina va alunga întunericul, dragostea și încrederea în viață vor învinge”, se arată într­un comunicat al Teatrului Tony Bulandra.

  Evenimentul de vineri va fi însoţit de de lansarea a două cărți ale Fundației Culturale „Camil Petrescu” – Revista „Teatrul azi” și Editura Cheiron: „Liviu Ciulei, acasă şi­n lume” (3 volume) și „Toca se poveşteşte” (2 volume), care fac parte din seria „Galeria teatrului românesc”.
„Numele lui Liviu Ciulei este sinonim cu excelenţa în arta regizorală. Prin urmare, apariția unei antologii teatrologice dedicate unui „genial creator de teatru” – cum a fost descris de presa americană – este un gest firesc și chiar necesar pentru cultura română. Cele trei volume cuprind un impresionant fond de documentare, privind activitatea din țară, dar și internaţională a regizorului, scenografului, directorului de teatru şi profesorului Liviu Ciulei.

 Antologia teatrologică Toca se povesteşte pune la îndemâna cititorilor o colecţie de interviuri, cronici și o teatrografie bogată realizând un portet viu al uneia dintre cele mai importante figuri ale teatrului românesc.

  Prietenii, colegii, dar şi simplii iubitori de teatru îl pot (re)întâlni pe Alexandru Tocilescu într­un joc al contrastelor, al confesiunilor surprinzătoare, care i se potrivesc atât de bine, aparent fără să­l devoaleze niciodată în totalitate”, precizează sursa citată.

Share:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Meteo

Un produs Blogger.

Blog Archive