vineri, 31 martie 2017

Ocnita in culori



"Cand viata se resimte in alb si negru, asigura-te ca visezi in culori" este unul din sloganurile picturilor lui Florin Stroe din cadrul proiectului sau realizat cu administratia locala de a da un alt suflu statiilor de autobuz din comuna noastra.

Prietenii apropiati ai lui Florin ii cunosc talentul inca din scoala, cand acesta schita desene peste tot. A urmat liceul in acest domeniu iar in prezent a ajuns sa fie prezentat ca un artist local intr-un articol al ziarului Adevarul de Dambovita pe care il puteti citi aici.

In afara statiilor de autobuz din comuna, Florin a lucrat si cu Scoala Ocnita pentru a infrumuseta una din clase si s-a oferit sa aduca un pic de culoare tuturor consatenilor care au dorit acest lucru.
Lucrarile lui Stroe - cum il stiu apropiatii - le puteti regasi pe pagina de Facebook Visez Colorat

Culorile fac parte si din viata Adrianei Nicoloiu. Se regasesc de la desenele in acuarele, icoane pe sticla, portrete si desen abstract pana la proiecte DIY, design architectural si vestimentar. Pe scurt, Adriana se pricepe sa transforme in arta orice hartie sau material pus la dispozitie.

Talentul ei innascut a fost modelat in scoala, liceu si mai apoi facultate de specialitate pentru ca acum sa ne demonstreze, cel putin prin pozele cu proiectele sale, ca este treaba serioasa ceea ce ea creaza.
Si i-am admirat cu totii desenele, rochitele sau obiectele decorative iesite din mainile sale. Poate cine stie, in viitorul apropiat Adriana Nicoloiu va aparea ca un nume de brand pe etichetele hainelor.

Raluca Dima este o alta persoana in viata careia culorile isi au un loc de cinste. Desi sunt mai putini cei care pe plan local ii cunosc talentul, desenele ei au infrumusetat o parte din casele Ocnitei. La randul sau, Raluca a urmat liceul de arte si o facultate de profil din capitala.
Speram sa isi slefuiasca in continuare talentul sau in a infrumuseta totul din creioane colorate si sa auzim mai multe despre munca ei.

Desenul in culori este si indemanarea Catalinei Radu. Talentul ei a fost si este modelat in continuare prin intermediul liceului si facultaii de arte, si din cand in cand ii mai putem vede munca printr-o poza pe Facebook.

Catalina este si cea care a pictat interiorul Baroo si a creat conceptul logoului. Si multi au fost confuzi si s-au intrebat daca este Baroo sau Baroc 😊. Dar in final asa este arta, interpretabila.


Cu siguranta in comuna noastra sunt si alte persoane care au fost inlesnite cu talentul utilizarii artistice a culorilor si nu numai. Cei mici  sunt incurajati sa participe la activitati organizate de Scoala, Biblioteca sau C.I.T. Ocnita, insa din pacate in timpul orelor din programa scolara dedicate materiei “desen” nu prea se mai deseneaza.

Share:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Meteo

Un produs Blogger.

Blog Archive